Receta italiane e supës me perime, nuk duhet refuzuar!

Receta italiane e supës me perime, nuk duhet refuzuar!

Persona: 5
Koha e përgatitjes: 15 minuta Koha e gatimit: 30 minuta

Ingredientët

  • 1½ lugë gjelle vaj ulliri
  • 1 qepë e madhe e prerë imët
  • 1 gjoks pule
  • 2 degë selino të prera imët
  • 2 karota të prera imët
  • 6-7 kërpudha të freskëta të prera në copa të vogla
  • 2-3 thelpi hudhra
  • 1 gotë me salcë domateje të bërë vetë
  • 7 gota me lëng pule
  • 1 filxhan me misra të ngrirë
  • 1 filxhan me fasule të ngrira
  • 1 tufë majdanoz i freskët për garniturë
  • Kripë, piper për shije
  • ½ filxhan me djathë të grirë parmixhano

Udhëzimet

1

Në një tenxhere në zjarr mesatar skuqni qepën me pak vaj.

2

Shtoni hudhrat, karotën, selinonë, kërpudhat dhe i përzieni vazhdimisht derisa të zbuten për gati 10 minuta.

3

Shtoni më pas mishin e pulës, që duhet ta keni zierë paraprakisht në ujë me kripë dhe ta ndani në kubik të vegjël.

4

Shtoni salcën e domateve, mishin e pulës, misrat, fasulet dhe lëngun e pulës. I lini të ziejnë të gjitha bashkë për 20 minuta.

5

Nga fundi i rregulloni shijen me kripë, piper, djathë parmixhano dhe majdanoz të freskët.

6

Fikeni zjarrin dhe shijojeni supën të nxehtë!

Lini një koment