Receta e pestos siciliane, idealja për të shoqëruar pjatat tuaja!
50 gram stika pishe
250 gram rikota
1 tufë borzilok
450 gram domate të kuqe
150 gram djathë i grirë
1 thelpi hudhër
Vaj ulliri
Kripë, piper
1.Lani mirë domatet dhe hiquni lëkurën.
2.Pasi të keni qëruar domatet, pritini dhe hiquni farat e kërcejt e brendshëm, më pas lërini të kullojnë lëngun e tepërt.
3.Në një tepsi, shtroni letër furre dhe vendosni aty domatet. Piqini për 60 minuta në 100 gradë Celsius.
4.Ndërkohë, lani dhe thani borzilokun, qëroni dhe shtypni hudhrën, grini djathin grana dhe vendosini këta përbërës në një mikser së bashku me stikat e pishës, vajin e ullirit dhe domatet që i keni hequr nga furra dhe i keni ftohur.
5.Frulojini të gjitha bashkë dhe pasi të keni përftuar një përbërje homogjene, transferojeni në një enë të madhe, shtoni rikotën dhe përzieni masën me një lugë druri.
6.Rregullojeni peston me kripë e piper sipas dëshirës.
Zbuloni origjinat e ngatërruara të pjatave gjatë shekujve dhe kontinenteve. Gjurmimi i origjinës së ushqimit është një çështje komplekse dhe shpesh e debatueshme. Për shembull, ndërsa disa pretendojnë se bageli i parë është bërë në Krakov, Poloni, në vitin...
Ngrohni 2 lugë gjelle vaj në një tigan mbi nxehtësinë mesatare dhe skuqni qepën butësisht për 10-12 minuta. Shtoni hudhrat dhe specin djegës dhe gatuajeni për 1 min. Hidhni domatet dhe sheqerin dhe i kriposni sipas shijes. Ziejini...
Ngrohni furrën në 200C. Në një sipërfaqe të lyer pak me miell, hapeni brumin në pak më të vogël se një drejtkëndësh A4. Rrëshqiteni në një tepsi, lyejeni me vezën e rrahur dhe gatuajeni për 20 minuta ose derisa...
Lini një koment