Receta e patateve të pjekura, pas së cilës veganët do të fiksohen!

Receta e patateve të pjekura, pas së cilës veganët do të fiksohen!

Persona: 4
Koha e përgatitjes: 10 minuta Koha e gatimit: 25 minuta

Jo vetëm veganët ama. Kjo recetë do ju fiksojë të gjithëve!

Ingredientët

  • 3-4 patate me madhësi mesatare
  • ½ lugë gjelle vaj ulliri
  • 1 qepë mesatare
  • 2 thelpi hudhra
  • 1 filxhan e gjysmë me misra të gatshme
  • 1 filxhan e gjysmë me fasule të gatshme
  • 1 qepë e kuqe pluhur
  • ½ lugë çaji spec i kuq pluhur
  • 1/2 lugë gjelle fara kumini
  • Kripë, piper i zi
  • 6-8 lugë gjelle djathë vegan i grirë imët

Udhëzimet

1

Parangrohni furrën në 200 gradë celsius.

2

Lani patatet, i shtypni nga të gjitha anët me një pirun. I rendisni në një tavë dhe i fusni në furrë për 45 minuta-60 minuta derisa të zbuten.

3

Në një tigan ngrohni vajin dhe skuqni qepën për të paktën 2-3 minuta.

4

Shtoni misrat dhe erëzat e tjera. Fikeni zjarrin dhe shtoni fasulet. I përzieni mirë.

5

Tani nxirrni patatet nga furra, i prisni përgjysmë dhe i hiqni tulin e brendshëm me kujdes me ndihmën e një lugë.

6

Ia shtoni tasit ku keni përbërësit e tjerë dhe i përzieni mirë, pasi tani do të mbushim patatet.

7

Merrni një tavë dhe vendosni një letër pjekjeje.

8

Radhisni patatet dhe i mbushni me masën që përgatitët. Në sipërfaqe i shtoni djathin e grirë, i fusni në furrë për 5 minuta në temperaturë 200 gradë. Ju bëftë mirë!

Lini një koment