Receta e pastave “Alfredo”, më të njohurat kudo në botë!

Receta e pastave "Alfredo", më të njohurat kudo në botë!

Persona: 4
Koha e përgatitjes: 10 minuta Koha e gatimit: 10 minuta

Duhen vetëm 4 përbërës për të realizuar një pjatë me shumë shije.

Ingredientët

  • 350 gr pasta fettuçine
  • 200 gr djathë parmigiano
  • Pak gjalpë
  • Kripë, piper i zi
  • Ujë nga zierja e makaronave

Udhëzimet

1

Vendosni ujin e fettuçineve të ziejë me pak kripë. Grini parmigianon dhe lëreni mënjanë. Sapo ujë të ziejë, hidhni pastat dhe ziejini 4 minuta.

2

Vendosni në zjarr një tigan dhe shkrini gjalpin.

3

Merrni me garuzhde ujë nga i pastave dhe përziejeni me gjalpin dhe lëreni mënjanë.

4

Kulloni pastat dhe hidhini në një tigan me gjalpin, prisni të marrin shije dhe më pas shtoni dalëngadalë djathin parmigiano duke e përzier dhe duke shtuar gradualisht nga uji i zierjes.

5

Kur të jetë krijuar një krem konistent, spërkasni pak piper dhe shërbejini!

Lini një koment