Receta e ballokumeve tradicionale, simboli i bukur i Ditës së Verës!

Receta e ballokumeve tradicionale, simboli i bukur i Ditës së Verës!

Persona: 8
Koha e përgatitjes: 10 minuta Koha e gatimit: 25 minuta

Jeni që jeni në shtëpi, përgatitini vetë ballokumet, sepse receta kërkon vetëm 4 përbërës. Shijojini dhe nën shoqërinë e familjes suaj!

Ingredientët

  • 500 gr gjalpë i freskët
  • 8 kokrra vezë
  • 1 kg sheqer
  • 1 kg mielli misri i situr

Udhëzimet

1

Në një enë hidhet sheqeri dhe gjalpi i shkrirë, temperatura e të cilit duhet të jetë e vakët.

2

I përzieni me një luge druri përreth 40- 45 minuta derisa masa të bëhet kremoze.

3

Tani shtoni miellin gradualisht.

4

Shtojmë një vezë dhe vijojmë përzierjen me lugë druri. Shtojmë vezën e dytë dhe vijojmë përzierjen me lugë druri, vijojmë po kështu me vezën e tretë dhe me rradhë.

5

Vijojmë pa ndërprerje përzierjen ndërsa shtojmë shumë pak qumësht.

6

Trazohet fort me lugë druri që të mos krijohen kokrriza dhe masa të bëhet krejtësisht e njëtrajtshme.

7

Brumi ndahet në copa të cilave u jepet forma e rrumbullakët. Më pas vendosen në një tavë të lyer me gjalpë dhe pudrosur me miell misri.

8

Ballokumet vendosen me një distancë nga njëra- tjetra pasi vëllimi i tyre do rritet gjatë pjekjes.

9

I fusni të piqen në furrë të parangrohur në temperaturë 180-200 gradë. Shijojini!

Lini një koment