Reçel luleshtrydhesh pa sheqer dhe vetëm me 3 përbërës. Receta nga Aulona Musta
Reçel luleshtrydhesh pa sheqer dhe vetëm me 3 përbërës. Receta nga Aulona Musta
Persona: 4
Koha e përgatitjes: 10 minuta –Koha e gatimit: 20 minuta
I shëndetshëm dhe i thjeshtë për t'u përgatitur. Ideal për mëngjeset tuaja!
Ingredientët
500 gr luleshtrydhe
3 lugë gjelle mjaltë
2 lugë gjelle fara chia
Udhëzimet
1
Vendosni një tigan të thellë (ose tenxhere) në sobë. Temperatura e sobës nuk duhet të jetë shumë e lartë.
2
Pasi të jetë nxehur, hidhni luleshtrydhet dhe mjaltin. Luleshtrydhet do nisin të nxjerrin lëngun e tyre, trazojini vazhdimisht.
3
Lërini derisa të shikoni me sy që kanë filluar të zbuten dhe pastaj me një pirun ose lugë i shtypni, ndërkohë që i trazoni.
4
Trazojini herë pas here gjatë kohës që janë në zjarr.
5
Kur të shikoni që luleshtrydhet nisin të krijojnë flluksa të mëdha, hidhni farat chia. Farat do të ndihmojnë që të lidhet reçeli në mënyrë sa më natyrale, pa përdorur produkte shtesë që janë të dëmshme për shëndetin. Gjithashtu farat chia janë të pasura me proteina, fibra dhe yndyrna të mira Omega 3.
6
Lëreni edhe 10 minuta në zjarr duke vazhduar përzierjen.
7
Kur ta hiqni nga zjarri, edhe pse mund të duket si i lëngshëm mos u shqetësoni, sepse farat chia duan kohën e tyre derisa të krijojnë masën si xhelatinë.
8
Hidheni reçelin në një kavanoz ose tas dhe futeni në frigorifer.
Shënime
Receta dhe foto marrë nga blogu: nëformëmeaulonën.com
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment