Reçel luleshtrydhesh pa sheqer dhe vetëm me 3 përbërës. Receta nga Aulona Musta
Reçel luleshtrydhesh pa sheqer dhe vetëm me 3 përbërës. Receta nga Aulona Musta
Persona: 4
Koha e përgatitjes: 10 minuta –Koha e gatimit: 20 minuta
I shëndetshëm dhe i thjeshtë për t'u përgatitur. Ideal për mëngjeset tuaja!
Ingredientët
500 gr luleshtrydhe
3 lugë gjelle mjaltë
2 lugë gjelle fara chia
Udhëzimet
1
Vendosni një tigan të thellë (ose tenxhere) në sobë. Temperatura e sobës nuk duhet të jetë shumë e lartë.
2
Pasi të jetë nxehur, hidhni luleshtrydhet dhe mjaltin. Luleshtrydhet do nisin të nxjerrin lëngun e tyre, trazojini vazhdimisht.
3
Lërini derisa të shikoni me sy që kanë filluar të zbuten dhe pastaj me një pirun ose lugë i shtypni, ndërkohë që i trazoni.
4
Trazojini herë pas here gjatë kohës që janë në zjarr.
5
Kur të shikoni që luleshtrydhet nisin të krijojnë flluksa të mëdha, hidhni farat chia. Farat do të ndihmojnë që të lidhet reçeli në mënyrë sa më natyrale, pa përdorur produkte shtesë që janë të dëmshme për shëndetin. Gjithashtu farat chia janë të pasura me proteina, fibra dhe yndyrna të mira Omega 3.
6
Lëreni edhe 10 minuta në zjarr duke vazhduar përzierjen.
7
Kur ta hiqni nga zjarri, edhe pse mund të duket si i lëngshëm mos u shqetësoni, sepse farat chia duan kohën e tyre derisa të krijojnë masën si xhelatinë.
8
Hidheni reçelin në një kavanoz ose tas dhe futeni në frigorifer.
Shënime
Receta dhe foto marrë nga blogu: nëformëmeaulonën.com
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Lini një koment