Reçel luleshtrydhesh pa sheqer dhe vetëm me 3 përbërës. Receta nga Aulona Musta
Reçel luleshtrydhesh pa sheqer dhe vetëm me 3 përbërës. Receta nga Aulona Musta
Persona: 4
Koha e përgatitjes: 10 minuta –Koha e gatimit: 20 minuta
I shëndetshëm dhe i thjeshtë për t'u përgatitur. Ideal për mëngjeset tuaja!
Ingredientët
500 gr luleshtrydhe
3 lugë gjelle mjaltë
2 lugë gjelle fara chia
Udhëzimet
1
Vendosni një tigan të thellë (ose tenxhere) në sobë. Temperatura e sobës nuk duhet të jetë shumë e lartë.
2
Pasi të jetë nxehur, hidhni luleshtrydhet dhe mjaltin. Luleshtrydhet do nisin të nxjerrin lëngun e tyre, trazojini vazhdimisht.
3
Lërini derisa të shikoni me sy që kanë filluar të zbuten dhe pastaj me një pirun ose lugë i shtypni, ndërkohë që i trazoni.
4
Trazojini herë pas here gjatë kohës që janë në zjarr.
5
Kur të shikoni që luleshtrydhet nisin të krijojnë flluksa të mëdha, hidhni farat chia. Farat do të ndihmojnë që të lidhet reçeli në mënyrë sa më natyrale, pa përdorur produkte shtesë që janë të dëmshme për shëndetin. Gjithashtu farat chia janë të pasura me proteina, fibra dhe yndyrna të mira Omega 3.
6
Lëreni edhe 10 minuta në zjarr duke vazhduar përzierjen.
7
Kur ta hiqni nga zjarri, edhe pse mund të duket si i lëngshëm mos u shqetësoni, sepse farat chia duan kohën e tyre derisa të krijojnë masën si xhelatinë.
8
Hidheni reçelin në një kavanoz ose tas dhe futeni në frigorifer.
Shënime
Receta dhe foto marrë nga blogu: nëformëmeaulonën.com
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Lini një koment