1.Lani dhe thani të gjitha produktet. 2.Rregulloni raftin në pozicionin e sipërm dhe ngrohni paraprakisht furrën në 450 gradë. 3.Vini një tenxhere të mesme me ujë të kripur të valojë. 4.Vendosni një fletë pjekjeje me fletë alumini. 5.Qeroni dhe ndani qepët bashkë me hudhrat. 6.Prisni suxhukun në kube dhe përzijeni me qepët dhe hudhrat. 7.Në një tas të vogël, hidhni së bashku mjaltë, 2 vaj lugë vaj ulliri, ¼ lugë çaji spec të kuq dhe kripë. 8.Prisni karrotat për së gjati dhe vendosini në fletën e pjekjes pasi t’i keni përzier në mjaltë dhe lerini të piqen për 15-20 minuta. 9.Ndërsa karrotat piqen shkrini 1 lugë çaji gjalpë në një tigan të madh mbi nxehtësinë mesatare. 10.Shtoni thërrimet e bukës dhe lerini të gatuhen duke i nxitur herë pas here, 3-5 minuta.Shtoni kripë dhe piper. 11.Hiqini nga tigani dhe transferojini në një pllakë të vogël. 12.Pasi vlon uji, shtoni ravioli në tenxhere. 13.Gatuajini deri sa të zbuten, 2-3 minuta. 14.Rezervoni ¾ filxhan ujë nga raviolit dhe shtoni suxhukun mbi ngrohje të mesme tek thërrimet e bukës, duke e lënë për 5 minuta. 15.Shto domate, qepën dhe hudhrën në tiganin me suxhuk. 16.Gatuajeni duke e nxitur herë pas here, rreth 3 minuta. 17.Hidhni në 2 lugë çaji uthull dhe gatuajeni 1 minutë. 18.Shto krem djathi dhe ½ filxhan ujë nga raviolit.Shtoni kripë dhe piper. 19.Përzieni butësisht ravioli dhe gjysmën e majdanozit në tigan me suxhuk dhe salcë. 20.Ndani raviolit me njëra -tjetrën dhe hidhni thërimet e bukës sipër. 21.Sherbejeni me karrota dhe majdanoz për dekor.
A e dini se gocat e detit, këto krijesa të vogla që shumë prej nesh i shijojnë në një pjatë të freskët me limon, fshehin një sekret vërtet të pazakontë? Përtej shijes së tyre unike dhe reputacionit si afrodisiak,...
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Lini një koment