1.Vini një tenxhere të madhe me ujë të kripur në zjarr.
2.Kombinoni uthull, mjaltë dhe gjethe dafine në një tigan të vogël dhe lereni të vlojë në ngrohje mesatare deri sa të kthehet në shurup, 4 – 5 minuta.Mbulojeni për ta mbajtur ngrohtë.
3.Shto raviolit në ujë të kripur dhe gatuajini siaps udhëzimeve në paketim.
4.Ndërkohë, shkrijeni gjalpin në një tigan të madh mbi nxehtësinë mesatare, pastaj shtoni arrat dhe gatuajeni derisa arrat të thahen, rreth 3 minuta.
5.Rritni nxehtësinë dhe hidhni 1 filxhan ujë. Gatuajeni për 1-2 minuta.
6.Kullojini raviolit, duke ruajtur 1 gotë lëng.
7.Shtoni raviolit në tigan dhe hidhni salcën e përgatitur, duke shtuar ujin e rezervuar sipas nevojës.
8.Hiqeni nga nxehtësia, shtoni parmixhano dhe kripë.
9.Ndani raviolit midis tyre dhe hidhni shurup balsamik për servirje.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment