1.Vini një tenxhere të madhe me ujë të kripur në zjarr.
2.Kombinoni uthull, mjaltë dhe gjethe dafine në një tigan të vogël dhe lereni të vlojë në ngrohje mesatare deri sa të kthehet në shurup, 4 – 5 minuta.Mbulojeni për ta mbajtur ngrohtë.
3.Shto raviolit në ujë të kripur dhe gatuajini siaps udhëzimeve në paketim.
4.Ndërkohë, shkrijeni gjalpin në një tigan të madh mbi nxehtësinë mesatare, pastaj shtoni arrat dhe gatuajeni derisa arrat të thahen, rreth 3 minuta.
5.Rritni nxehtësinë dhe hidhni 1 filxhan ujë. Gatuajeni për 1-2 minuta.
6.Kullojini raviolit, duke ruajtur 1 gotë lëng.
7.Shtoni raviolit në tigan dhe hidhni salcën e përgatitur, duke shtuar ujin e rezervuar sipas nevojës.
8.Hiqeni nga nxehtësia, shtoni parmixhano dhe kripë.
9.Ndani raviolit midis tyre dhe hidhni shurup balsamik për servirje.
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Lini një koment