Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Po sikur peshkun ta shfrytëzojmë për disa qofte?
Lani patatet dhe i zieni për 10 minuta në një tenxhere me ujë në zjarr mesatar.
Më pas i qëroni dhe i shtypni me një pirun në një tas.
Lani mirë peshkun dhe e vendosni edhe atë të ziejë.
Ndërkohë tek tuli i patateve shtoni vezën, mustardën, kripë, piper, majdanoz, lëkurën dhe lëngun e limonit.
Pasi peshku të ketë zierë, filloni e pastroni me imtësi duke i marrë tulin. E copëtoni dhe ia shtoni patateve.
E përzieni mirë masën dhe formoni disa qofte të vogla sferike. E lyeni me galetë secilën dhe vendoseni për ta skuqur në një tigan me vaj ulliri të nxehur (por edhe me vaj luledielli nëse do donit kështu).
I skuqni të gjitha me radhë dhe në fund, pasi të jenë ftohur disi mund t'i shijoni. Ju bëftë mirë!
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment