Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë.
Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin.
Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me dorë.
Formoni qoftet në formë të sheshtë ose të rrumbullakët dhe vendosini në një pjatë.
Ngrohni vajin në një tigan dhe skuqini qoftet derisa të marrin ngjyrë të artë në të dyja anët.
Vendosini në letër kuzhine për të thithur vajin e tepërt.
Shërbehen të ngrohta me një sallatë të freskët ose si snack i shijshëm.
🧡 Për një version më të lehtë, piqini në furrë me pak vaj ulliri në 200°C për 20 minuta, duke i kthyer nga të dyja anët.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento