Sugjerojmë:

Qofte patatesh me djathë

Veshtiresia
Koha gatimit
Sugjerohet për:
Kalori:
2 patate të mëdha
100 g djathë kaçkavall i grirë
1 vezë
2 lugë gjelle bukë e bluajtur (galetë)
Kripë dhe piper sipas shijes
Majdanoz i grirë (opsional)
Vaj për skuqje

  1. Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë.

  2. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin.

  3. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me dorë.

  4. Formoni qoftet në formë të sheshtë ose të rrumbullakët dhe vendosini në një pjatë.

  5. Ngrohni vajin në një tigan dhe skuqini qoftet derisa të marrin ngjyrë të artë në të dyja anët.

  6. Vendosini në letër kuzhine për të thithur vajin e tepërt.

Shërbehen të ngrohta me një sallatë të freskët ose si snack i shijshëm.

🧡 Për një version më të lehtë, piqini në furrë me pak vaj ulliri në 200°C për 20 minuta, duke i kthyer nga të dyja anët.

Komento