Pure patatesh të ëmbla

Pure patatesh të ëmbla

Persona: 4
Koha e përgatitjes: 5 minuta Koha e gatimit: 10 minuta

Kjo pure patatesh të ëmbla është kremoze dhe përgatitet me përbërës që me gjasa të gjithë i keni në shtëpi. Patatja e ëmbël është një opsion më i shëndetshëm se patatja e zakonshme, por përgjithësisht personat që janë në një dietë ketogjenike nuk i konsumojnë.

Ingredientët

  • 6 patate të ëmbla
  • 1/3 filxhan me sheqer kaf
  • ½ filxhan me gjalpë të shkrirë
  • ½ lugë çaji me kripë
  • 1 lugë çaji me kanellë
  • ½ filxhan qumësht
  • 1 degë trumzë

Udhëzimet

1

Në një tenxhere me ujë të valuar, vendosni për të zierë patatet e ëmbla pasi i keni prerë në copa të vogla.

2

Më pas i hiqni nga tenxherja dhe i kulloni.

3

I kaloni në një tas dhe më pas i shtypni me një pirun derisa të bëhen pure.

4

I shtoni sheqerin kaf, kripë, kanellë, qumësht. I përzieni mirë dhe në fund i shtoni gjalpin. Shërbejeni me trumzë të copëtuar sipër.

Lini një koment