Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Kjo recetë e rosnicave me mish pule është marrë nga Zonja Vjollca e cila gatuan çdo ditë në emisionin "Rreze Dielli" nga ora 08:45 – 10:00.
Pastrojmë pulën dhe e presim atë në thela. Në një tenxhere vendosim 1 lugë gjelle vaj ulliri dhe kaurdisim copat e pulës.
Shtojmë ujë të valuar dhe e lëmë të ziejë pak për 10 minuta.
Më pas vendosim copat e pulës në një tavë dhe i pjekim në furrë për 20 minuta sa të zverdhet pak lëkura.
Ndërkohë kaurdisim një qepë të vogël të grirë dhe e shtojmë tek lëngu i pulës për të zierë.
Në një tigan me 1 lugë gjelle vaj dhe pak gjalpë kaurdisim rosnicat deri sa të zverdhen pak.
Shtojmë lëngun e pulës tek rosnicat dhe i trazojmë duke rregulluar shijen me kripë, piper e nenexhik nëse dëshironi.
I lëmë të ziejnë për 10 minuta. I shtrojmë në tavë me mishin dhe nëse dëshironi mund ta vendosni edhe për pak minuta në furrë ose e shërbeni menjëherë.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment