Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
E zhytur në një krem delikat që do t'i japë një shije shumë të veçantë pulës. Mos e lini pa provuar!
Prisni pulën në kubik, më pas qëroni e grini qepën e hudhrën. Në një tigan ku keni ngrohur 30 gr gjalpë dhe dy lugë vaj ulliri shtoni qepën dhe hudhrën dhe lërini në zjarr të ulët për të paktën 10-15 minuta.
Më pas shtoni copat e pulës, skuqini për 10 minuta nga të gjitha anët, më pas rregullojini me kripë e piper.
Pastroni kërpudhat, i prisni përgjysmë, shtojini te pula dhe lërini për 5 minuta duke i rrotulluar herë pas here.
Shtoni verën e bardhë dhe lërini të gatuhen në zjarr të ulët.
Në një tigan tjetër, ngrohni 40 gr gjalpë, shtoni miellin dhe përziejini derisa përbërja të marrë ngjyrë bezhë, shtoni brodon e pulës dhe lëreni të trashët në zjarr të ulët.
Shtojani këtë përbërje më pas pulës me kërpudha, përziejini mirë përbërësit, pastaj shtoni mustardën, panën e freskët dhe lërini për 1-2 minuta derisa kremi të trashet.
Fikni zjarrin, shtoni gjethe trumëze të freskët dhe servireni pulën me krem të ngrohtë.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment