Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Në një tas të madh, hidhni gjashtë përbërësit e parë dhe përzijini mirë.
Butësisht shtoni bukën, mangon dhe kokosin.
Transferojini në një tenxhere të ngadaltë prej 3 litrash.
Gatuajini të mbuluar në nxehtësi të ulët deri sa të fryhet dhe skajet të marrin ngjyrë të artë, rreth 3 orë.
Në një tigan të vogël hidhni gjalpin dhe sheqerin kaf mbi nxehtësinë mesatare.
Shtoni ujë dhe të verdhën e vezës.
Gatuajini dhe përzijeni derisa përzierja është trashur pak dhe një termometri lexon 175 °, rreth 10 minuta.
Mos e lini të vlojë.
Menjëherë transferoni në një tas dhe shtoni ekstraktin e rumit.
Shërbejeni budingun me bukë të ngrohtë dhe salcën e rumit.
Nëse dëshironi shtoni sipër kokos.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment