Pra parfumin mund ta përgatisim në shtëpi kaq thjeshtë!
Fillimisht, zgjidhni lulen tuaj të preferuar, e cila duhet të ketë një aromë të fortë. Lulet duhen mbledhur dy javë pasi ka rënë shi, kohë kur aroma e lules është më intensive.
Në një vazo qelqi, hidhni një kuti vazelinë të zakonshme dhe më pas shtoni vetëm lulet ose petalet e lules. Mbylleni hermetikisht dhe lëreni në një vend ku i bie dielli.
Çdo dy ditë përziheni mirë dhe vendosini sërish kapakun. Pas 21 ditësh do të shihni se lulet kanë lëshuar gjithë aromën dhe ngjyrën e tyre. Këtë masë kullojeni me një kullesë shumë të imët ose një nape të bardhë. Shtojini me një pikatore 2 pika alkool dhe hidheni në një shishe parfumi.
Sapo keni përftuar parfumin me bazë lulen tuaj më të dashur! Mund të eksperimentoni dhe të kombinoni më shumë sesa 2 lloje lulesh.
E ke tepruar me kripën në supë, gjellë apo salcë? Mos u shqetëso, ka zgjidhje: 1️⃣ Shto një patate – Qëroje dhe hidhe në gatim. Ajo thith një pjesë të kripës. Hiqe përpara se ta shërbesh. 2️⃣ Shto pak...
Nëse do të shtrydhësh limonin dhe s’dëshiron të humbasësh asnjë pikë: 1️⃣ Rrotulloje mbi tavolinë duke e shtypur lehtë me pëllëmbën e dorës – kjo zbut fibrat dhe e ndihmon të lëshojë më shumë lëng. 2️⃣ Vendose në mikrovalë...
Për të rriturit që vuajnë nga intoleranca ndaj laktozës, konsumimi i qumështit të fermentuar mund të eliminojë ose të zvogëlojë ndjeshëm simptomat e këtij problemi. Studiuesit besojnë se mikroorganizmat e pranishëm në këtë produkt të fermentuar – i njohur...
Lini një koment