Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Pjesë e kuzhinës aziatike, por që përgatitet lehtësisht edhe nga ju amvisa. Hidhini një sy recetës dhe nisni nga puna për përgatitjen!
Në një tigan me vaj ulliri skuqni fileton e pulës. E marinoni me kripë, piper dhe hudhër pluhur.
Sapo filetoja të jetë skuqur, e hiqni dhe e lini mënjanë. Në po të njëjtin tigan skuqni qepën e grirë imët, specin jeshil dhe sapo të marrin ngjyrë shtoni xhinxherin.
Ndërkohë në një enë të vogël përzieni lëngun e portokallit, salcën soje dhe miellin e misrit. Salcën ia shtoni perimeve në tigan dhe i përzieni mirë.
Në fund i shtoni sipër fileton e pulës të prerë në shirita të holla dhe i lini për gati 5 minuta në zjarr mesatar.
Në fund i shtoni qepën e njomë, farat e susamit dhe copat e portokallit. Gati për t’u shijuar!
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment