Pizza e bërë në shtëpi

Veshtiresia
Mesatare
Koha gatimit
1 orë
Sugjerohet për:
4 persona
Kalori:
Miell (500 g)
Ujë i vakët (250 ml)
Maja e thatë (1 lugë gjelle)
Vaj ulliri (2 lugë gjelle)
Kripë (1 lugë çaji)
Sheqer (1 lugë çaji)
Salcë domatesh (200 g)
Djathë mozzarella i grirë (200 g)
Speca, kërpudha, ullinj, domate qershi (sipas dëshirës)
Rigon dhe borzilok i freskët

Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska.

Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë të pushojë për 30 minuta.

Shtrijmë brumin në një tavë dhe lyejmë sipërfaqen me salcën e domates. Shtojmë djathin mozzarella dhe përbërësit sipas dëshirës.

E pjekim në furrë të parangrohur në 220°C për 15-20 minuta, derisa të jetë gati.

Komento