Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Ngjason me fokaçen në pamje të parë, por ndryshon teknika e përgatitjes. Hidhi një sy recetës për të kuptuar më mirë hapat e realizimit të pites me hudhra.
Në një tas bashkoni miellin e situr dhe majanë. Shtoni edhe kripën,
I shtoni gati 1 gotë ujë të ngrohtë dhe punojeni mirë brumin.
Sapo të arrijë një masë kompakte e mbuloni, e lini në një vend të ngrohtë dhe prisni gati 1 orë derisa brumi të vijë.
Pasi brumi të ketë ardhur e ndani në dy masa të barabarta.
Hapeni masën e parë me një petëz, e shtroni tek tava ku keni vendosur më parë një letër kuzhine.
Sipër i shtoni vajin e ullirit, vajin e hudhrave, pak kripë dhe majdanozin e freskët të copëtuar.
E fusni në furrë të piqet për gati 8 minuta në temperaturë 200 gradë.
Kështu veproni edhe me brumin e mbetur. Ju bëftë mirë!
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment