A di me bo fli ti?
Përgatitja Fillojmë duke përzier miellin me kripën dhe ujin derisa të krijohet një brumë i lëngshëm, i ngjashëm me brumin për krepa. Në një tigan të madh (ose në tavën e fliut), hedhim pak brumë dhe e lëmë të...
Fillimisht përgatisim mbushjen. Në një tas vendosim djathin të thërrmuar mirë, shtojmë kosin, ujin e gazuar, katër vezët, kripë dhe piper të zi, vajin dhe i përziejmë mirë të gjithë përbërësit derisa të formohet një masë e lëngshme.
Lyejmë me vaj një tavë të thellë. Vendosim 4-5 peta poshtë dhe i mbledhim duke i rrudhur, i lagim mirë me mbushjen e përgatitur.
Kështu vazhdojmë me të gjitha petët duke i mbledhur dhe lagur me mbushjen e përgatitur derisa të mbushet tepsia.
Ruajmë dy peta për t'i vendosur në fund për mbulesë. E presim piten në racione katrore.
Rrahim një vezë dhe e lyejmë sipërfaqen e pites me të. E vendosim tepsinë në furrë, në temperaturë 200 gradë Celsius, për 30-35 minuta.
Receta marrë nga: shqiptarja.com
Përgatitja Fillojmë duke përzier miellin me kripën dhe ujin derisa të krijohet një brumë i lëngshëm, i ngjashëm me brumin për krepa. Në një tigan të madh (ose në tavën e fliut), hedhim pak brumë dhe e lëmë të...
Përgatitja Fillimisht, specat i pastrojmë dhe i heqim farat. Në një tigan, skuqim qepën dhe hudhrën me pak vaj ulliri derisa të zbuten. Shtojmë mishin e grirë dhe e gatuajmë deri sa të marrë ngjyrë të artë. Shtojmë orizin...
Përgatitja Në një tigan të madh skuqim qepën dhe hudhrën me vaj ulliri derisa të zbuten. Shtojmë copat e mishit të viçit dhe i skuqim derisa të marrin një ngjyrë të artë. Më pas, shtojmë domatet e grira, specin...
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment