Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Fillimisht përgatisim mbushjen. Në një tas vendosim djathin të thërrmuar mirë, shtojmë kosin, ujin e gazuar, katër vezët, kripë dhe piper të zi, vajin dhe i përziejmë mirë të gjithë përbërësit derisa të formohet një masë e lëngshme.
Lyejmë me vaj një tavë të thellë. Vendosim 4-5 peta poshtë dhe i mbledhim duke i rrudhur, i lagim mirë me mbushjen e përgatitur.
Kështu vazhdojmë me të gjitha petët duke i mbledhur dhe lagur me mbushjen e përgatitur derisa të mbushet tepsia.
Ruajmë dy peta për t'i vendosur në fund për mbulesë. E presim piten në racione katrore.
Rrahim një vezë dhe e lyejmë sipërfaqen e pites me të. E vendosim tepsinë në furrë, në temperaturë 200 gradë Celsius, për 30-35 minuta.
Receta marrë nga: shqiptarja.com
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment