1.Vendoseni miellin, kripën dhe majanë në një tas.
2.Shtoni vajin e ullirit dhe 300 ml ujë të vakët dhe përzijeni deri sa të formohet një masë brumi.
3.Hidheni në sipërfaqe me pak miell të thatë dhe përzijeni për 10 minuta.
4.Zhvendoseni në një tas, mbulojeni me kapak dhe lëreni të pushojë dhe të vijë, rreth 45 minuta.
5.Ngroheni furrën në 220 gradë.
6.Ndani brumin në gjysmë.
7.Për çdo picë hapni peta me rreth 25 cm në diametër.
8.Përhapeni sipër përbërësitL gjysmën e salcës, specat, djathin dhe rozmarinën.
9.Transferojeni në furrë dhe piqeni për 10-15 minuta.
10.Të njëjtin proces kryeni edhe me brumin e mbetur.
Në disa fshatra të vegjël arbëreshë në Sila të Kalabrisë, ka një recetë që prej gjashtë shekujsh nuk është shkruar kurrë në italisht. Nuk ka as libra gatimi, as video në internet. Ka vetëm fjalë të pëshpëritura në arbërisht,...
A e dini se gocat e detit, këto krijesa të vogla që shumë prej nesh i shijojnë në një pjatë të freskët me limon, fshehin një sekret vërtet të pazakontë? Përtej shijes së tyre unike dhe reputacionit si afrodisiak,...
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
Lini një koment