1.Vendoseni miellin, kripën dhe majanë në një tas.
2.Shtoni vajin e ullirit dhe 300 ml ujë të vakët dhe përzijeni deri sa të formohet një masë brumi.
3.Hidheni në sipërfaqe me pak miell të thatë dhe përzijeni për 10 minuta.
4.Zhvendoseni në një tas, mbulojeni me kapak dhe lëreni të pushojë dhe të vijë, rreth 45 minuta.
5.Ngroheni furrën në 220 gradë.
6.Ndani brumin në gjysmë.
7.Për çdo picë hapni peta me rreth 25 cm në diametër.
8.Përhapeni sipër përbërësitL gjysmën e salcës, specat, djathin dhe rozmarinën.
9.Transferojeni në furrë dhe piqeni për 10-15 minuta.
10.Të njëjtin proces kryeni edhe me brumin e mbetur.
1. Përgatitja e shurupit Shurupi është baza që jep ëmbëlsinë e hallvës. Në një tenxhere, shtoni ujin dhe sheqerin. Vendoseni në zjarr mesatar dhe përziejeni derisa sheqeri të tretet plotësisht. Kur të fillojë të vlojë, ulni zjarrin dhe lëreni...
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Lini një koment