1.Vendoseni miellin, kripën dhe majanë në një tas.
2.Shtoni vajin e ullirit dhe 300 ml ujë të vakët dhe përzijeni deri sa të formohet një masë brumi.
3.Hidheni në sipërfaqe me pak miell të thatë dhe përzijeni për 10 minuta.
4.Zhvendoseni në një tas, mbulojeni me kapak dhe lëreni të pushojë dhe të vijë, rreth 45 minuta.
5.Ngroheni furrën në 220 gradë.
6.Ndani brumin në gjysmë.
7.Për çdo picë hapni peta me rreth 25 cm në diametër.
8.Përhapeni sipër përbërësitL gjysmën e salcës, specat, djathin dhe rozmarinën.
9.Transferojeni në furrë dhe piqeni për 10-15 minuta.
10.Të njëjtin proces kryeni edhe me brumin e mbetur.
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Lini një koment