Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Në një tas të madh rrihni me një mikser elektrik gjalpin.
Shtoni sheqerin, vezën e rrahur dhe vaniljen.
Më pas shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën.
Punojeni mirë masën dhe e lini brumin të pushojë për 30 minuta.
Parangrohni furrën në 200 gradë.
Merrni një tavë të sheshtë rrumbullake dhe shtroni në të petën. E fusni të piqet për 18-20 minuta.
Ndërkohë rrihni në një tas maskarponen, shtoni kosin, sheqerin dhe vaniljen.
I rrihni mirë derisa të krijoni një masë kremoze dhe të butë.
Nxirrni petën dhe e lyeni në sipërfaqe me kremin që përgatitët.
Në fund e dekoroni me fruta sipas dëshirës, e prisni në feta dhe shërbejeni. Ju bëftë mirë!
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment