Pica e shtëpisë, pica më e mirë!

Pica e shtëpisë, pica më e mirë!

Persona: 3
Koha e përgatitjes: 30 minuta Koha e gatimit: 15 minuta

Ingredientët

  • Për brumin: 300 gram miell
  • 80 ml vaj luledielli
  • 1 gotë ujë i vakët
  • 1 lugë çaji maja
  • pak kripë
  • Salcë domateje
  • 2 speca
  • 150 gram proshutë
  • 150 gram kërpudha
  • 300 gramë djathë picash

Udhëzimet

1

Bashkoni të gjithë përbërësit e brumit dhe e punoni mirë masën.

2

Pasi e zëmë brumin e lëmë të pushojë për të paktën 2 orë. Pas kësaj brumi duhet të dyfishojë vëllimin.

3

E ndani në 2-3 toptha të vegjël. I hapni me dorë dhe me pak miell që të mos çahet brumi.

4

E lyeni sipër me salcë domatesh. Shtoni djathin e grirë imët. Vendosni proshutën, kërpudhat, specat.

5

E fusni picën në furrë për 15 minuta në temperaturë 180 gradë. Kështu veproni edhe për 2 picat e tjera. Ju bëftë mirë!

Lini një koment