Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Në një tas përzieni miellin, pluhurin e kokosit, pluhurin pjekës, sodën, kripën dhe i lini mënjanë.
Bashkoni qumështin me verën, i përzieni dhe i lini mënjanë për 2 minuta.
Shtoni më pas tek qumështi sheqerin, vezët, ngjyruesin ushqimor, vaniljen dhe gjalpin e shkrirë.
I përzieni mirë dhe në fund bashkoni në 1 të dyja masat.
E lini masën të pushojë për 10 minuta.
Filloni e skuqni petullat me radhë në një tigan që nuk ngjit.
Shijojini të ngrohta duke i servirur sipër me disa gjethe menteje dhe fruta të freskëta të prera në çast. Ju bëftë mirë!
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment