Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Në një enë bashkoni sheqerin me kanellën dhe e lini mënjanë.
Ndërkohë në një tas të madh bashkoni miellin, pluhurin pjekës, arrëmyshkun dhe kripën. Shtoni edhe mollët.
I përzieni dhe shtoni miellin (jo të gjithin).
Në një tas tjetër përzieni uthullën, vezët, ¼ filxhan me sheqer, gjalpin dhe vaniljen.
I trazoni dhe më pas e bashkoni me enën ku kishit miellin. I përzieni mirë të gjitha masat me një spatul.
Formoni me një lugë petullat dhe i vendosni për t’i skuqur në një tigan me vaj të paranxehur.
Petullat i vendosni në një pjatë ku keni shtruar më parë një letër kuzhine për të thithur vajin.
I lyeni petullat me masën me sheqer dhe kanellë që përgatitët pak më parë.
Shijojini të ngrohta!
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment