Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Petulla që të rrëmbejnë duke harruar sesa po konsumon... Akoma edhe më të shijshme falë manaferrave!
Në një enë sitni bashkë miellin, sheqerin, sodën e pjekjes, pluhurin pjekës, kripën.
Në një enë tjetër kombinoni vezët me qumështin. I rrihni mirë dhe shtoni gjalpin.
Gradualisht bashkoni të dy masat bashkë dhe i përzieni mirë.
Merrni një tigan sa më sheshtë dhe e lyeni poshtë me pak gjalpë.
Me ndihmën e një luge druri, merrni nga masa që përgatitët dhe e vendosni në tigan. E lini të piqet mirë për 2-3 minuta, nga të dyja anët.
Në fund i servirni petullat me gjalpë të shkrirë sipër, shurup panje, manaferra dhe mente.
Ju bëftë mirë!
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment