Petulla sfungjer kombinuar me manaferra

Petulla sfungjer kombinuar me manaferra

Persona: 4
Koha e përgatitjes: 10 minuta Koha e gatimit: 15 minuta

Petulla që të rrëmbejnë duke harruar sesa po konsumon... Akoma edhe më të shijshme falë manaferrave!

Ingredientët

  • 3 gota miell
  • 1 lugë gjelle sheqer
  • 1 ½ lugë çaji sodë pjekjeje
  • 1 ½ lugë çaji me kripë
  • 1 lugë çaji me pluhur pjekës
  • 2 vezë të mëdha
  • 3 ½ gota qumësht
  • ¼ filxhan me gjalpë pa kripë (dhe të shkrirë)
  • Shurup panje (opsionale)
  • 150 gram manaferra
  • Disa gjethe mente (opsionale)

Udhëzimet

1

Në një enë sitni bashkë miellin, sheqerin, sodën e pjekjes, pluhurin pjekës, kripën.

2

Në një enë tjetër kombinoni vezët me qumështin. I rrihni mirë dhe shtoni gjalpin.

3

Gradualisht bashkoni të dy masat bashkë dhe i përzieni mirë.

4

Merrni një tigan sa më sheshtë dhe e lyeni poshtë me pak gjalpë.

5

Me ndihmën e një luge druri, merrni nga masa që përgatitët dhe e vendosni në tigan. E lini të piqet mirë për 2-3 minuta, nga të dyja anët.

6

Në fund i servirni petullat me gjalpë të shkrirë sipër, shurup panje, manaferra dhe mente.

7

Ju bëftë mirë!

Lini një koment