Petulla me kunguj, patate dhe djathë

Petulla me kunguj, patate dhe djathë

Persona: 5
Koha e përgatitjes: 15 minuta Koha e gatimit: 15 minuta

Përbërësit janë shumë të thjeshtë dhe me gjasa të gjithë i keni në kuzhinën tuaj.

Ingredientët

  • 1 vezë
  • 2 patate
  • 3 kungulleshka
  • 240 gram djathë të bardhë dhie
  • 1 qepë e grirë imët
  • 10 gjethe nenexhik
  • 1/2 filxhan me galetë
  • 6 lugë gjelle miell
  • ½ filxhan vaj ulliri
  • Kripë, piper i zi

Udhëzimet

1

Vendosni patatet në një tenxhere me ujë dhe kripë dhe i lini të ziejnë për 20 minuta. Më pas hiqini nga zjarri dhe lërini të ftohen.

2

I prisni në copa të vogla dhe hidhini në një enë.

3

Në të shtoni edhe kungujt e prerë imët, vezën, qepën, gjethet e nenexhikut, djathin si dhe thërrimet e bukës.

4

Përziejini mirë në mënyrë që të kombinohen të gjithë përbërësit.

5

Në një pjatë të madhe shtoni miellin dhe hidhni më pas në të masën e përgatitur me kungulleshka dhe patate.

6

Ngjesheni masën e krijuar me lugë, si pure dhe formoni me to “petulla” të vogla.

7

Vendosni një tigan me vaj ulliri në zjarr dhe skuqni petullat me kugulleshka për rreth 3 deri në 5 minuta nga të dyja anët.

8

Shijojini të ngrohta!

Lini një koment