Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Përbërësit janë shumë të thjeshtë dhe me gjasa të gjithë i keni në kuzhinën tuaj.
Vendosni patatet në një tenxhere me ujë dhe kripë dhe i lini të ziejnë për 20 minuta. Më pas hiqini nga zjarri dhe lërini të ftohen.
I prisni në copa të vogla dhe hidhini në një enë.
Në të shtoni edhe kungujt e prerë imët, vezën, qepën, gjethet e nenexhikut, djathin si dhe thërrimet e bukës.
Përziejini mirë në mënyrë që të kombinohen të gjithë përbërësit.
Në një pjatë të madhe shtoni miellin dhe hidhni më pas në të masën e përgatitur me kungulleshka dhe patate.
Ngjesheni masën e krijuar me lugë, si pure dhe formoni me to “petulla” të vogla.
Vendosni një tigan me vaj ulliri në zjarr dhe skuqni petullat me kugulleshka për rreth 3 deri në 5 minuta nga të dyja anët.
Shijojini të ngrohta!
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment