Petë me miell misri dhe lakra të egra. Receta nga Zonja Vjollca

Petë me miell misri dhe lakra të egra. Receta nga Zonja Vjollca

Persona: 6
Koha e përgatitjes: 15 minuta Koha e gatimit: 30 minuta

Një ide fantastike për drekën e sotme "rrëmbyer" nga kuzhinierja e njohur, Zonja Vjollca.

Ingredientët

  • Brumi:
  • 400 gr miell misri
  • 1 lugë çaji pluhur pjekës
  • 1 filxhan kafeje vaj ulliri
  • 2 vezë
  • 1 1/2 gotë ujë të valuar
  • 1 gotë kos
  • 1 gotë qumësht
  • Kripë
  • Mbushja: 700 gr miks barishte
  • 3 qepë të njoma
  • Nenexhik, koper, majdanoz
  • 1 vezë
  • 5 lugë gjelle kos
  • 1 filxhan çaji djathë të thërrmuar (ose gjizë)
  • 1 filxhan kafeje vaj ulliri
  • Kripë dhe piper i zi

Udhëzimet

1

Fillimisht pastrojmë barishtet dhe i presim ato hollë. Hedhim pak kripë dhe i shtypim lehtë.

2

Qepët i presim në unaza të holla dhe i shtypim me shumë pak kripë dhe i bashkojmë me barishtet e tjera.

3

Shtojmë një vezë, djathë të thërrmuar, piper të zi, erëzat e grira hollë dhe vajin. I përziejmë së bashku duke shtuar dhe 5 lugë gjelle kos.

4

Në një tas tjetër vendosim miellin, pluhurin pjekës, pak kripë, 1 gotë ujë të valuar, vaj ulliri, 2 vezë, kos, qumësht dhe i përziejmë derisa të na formohet një brumë i plotë i derdhur.

5

Lyejmë një tepsi me gjalpë dhe shtojmë në të 3/4 e brumit, e nivelojmë dhe më pas shtojmë mbushjen.

6

Tek pjesa e mbetur e brumit shtojmë kos derisa të na formohet një masë e hollë dhe me të mbulojmë të gjithë sipërfaqen e tavës.

7

E spërkasim me vaj ose gjalpë.

8

Tavën e vendosim në furrë, në temperaturë 190 gradë, për 30 minuta.

Shënime

Receta dhe foto marrë nga shqiptarja.com

Lini një koment