Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Një ide fantastike për drekën e sotme "rrëmbyer" nga kuzhinierja e njohur, Zonja Vjollca.
Fillimisht pastrojmë barishtet dhe i presim ato hollë. Hedhim pak kripë dhe i shtypim lehtë.
Qepët i presim në unaza të holla dhe i shtypim me shumë pak kripë dhe i bashkojmë me barishtet e tjera.
Shtojmë një vezë, djathë të thërrmuar, piper të zi, erëzat e grira hollë dhe vajin. I përziejmë së bashku duke shtuar dhe 5 lugë gjelle kos.
Në një tas tjetër vendosim miellin, pluhurin pjekës, pak kripë, 1 gotë ujë të valuar, vaj ulliri, 2 vezë, kos, qumësht dhe i përziejmë derisa të na formohet një brumë i plotë i derdhur.
Lyejmë një tepsi me gjalpë dhe shtojmë në të 3/4 e brumit, e nivelojmë dhe më pas shtojmë mbushjen.
Tek pjesa e mbetur e brumit shtojmë kos derisa të na formohet një masë e hollë dhe me të mbulojmë të gjithë sipërfaqen e tavës.
E spërkasim me vaj ose gjalpë.
Tavën e vendosim në furrë, në temperaturë 190 gradë, për 30 minuta.
Receta dhe foto marrë nga shqiptarja.com
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment