Për sallatën më të shijshme të darkës kombinoni gjoksin e pulës me pjeshkët!

Për sallatën më të shijshme të darkës kombinoni gjoksin e pulës me pjeshkët!

Persona: 6
Koha e përgatitjes: 10 minuta Koha e gatimit: 10 minuta

Ingredientët

  • 2 gjoks pule
  • 1 thelpi hudhër
  • 2 lugë gjelle vaj ulliri
  • 2 lugë gjelle lëng limoni
  • Kripë, piper
  • Për salcën me pjeshka: 2 shirita avokado
  • 2 filxhanë me domate qershizë
  • 2 pjeshkë të mëdha
  • 3 qepë të njoma jeshile
  • Lëngu i një limoni
  • Disa gjethe borziloku

Udhëzimet

1

Në një enë bashkoni kripën, piperin, hudhrën, dy lugë gjelle lëng limoni dhe marinoni gjoksin e pulës.

2

E lini për 30 minuta në frigorifer. Më pas e nxirrni dhe e skuqni në një tigan nga të dyja anët.

3

Në një enë kombinoni të gjithë përbërësit e salcës. Shtoni edhe pak kripë e piper.

4

Ruajeni sërish në frigorifer.

5

Tani merrni një pjatë të madhe, copëtoni gjoksin e pulës, shtoni qepën e njomë, pjeshkët e prerë në kubik të vegjël, domatet qershizë, avokadon dhe në fund salcën marinuese.

6

E përzieni mirë dhe shijojeni! Servireni me pak borzilok të copëtuar imët!

Lini një koment