Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Vendosni miellin në një tas të cekët.
Gjoksin e pulës ndajeni në mes dhe marinojeni meme kripë dhe piper, më pas zhyteni në miell.
Në një tigan të madh në nxehtësi mesatare vini vajin dhe shtoni mishin e pulës.
Gatuajeni mishin deri sa të marrë ngjyrë të artë, rreth 3 minuta në secilën anë.
Hiqeni nga tigani dhe vendoseni në një pjatë.
Ulni nxehtësinë e sobës dhe shtoni në tigan, qepë dhe kërpudha dhe gatuajini derisa të marrin pak ngjyrë, rreth 8 minuta.
Shtoni në hudhër dhe gatuajeni për 1 minutë.
Hidhni në tigan verën e bardhë, supën e pulës dhe lëngun e limonit.
Shtoni kripë dhe piper, më pas lëreni të ziejë derisa të pakësohet dhe trashet.
Kthejeni mishin e pulës në tigan dhe përzijeni mirë në salcën e përgatitur.
Para servirjes hidhni pak majdanoz për garniturë.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment