Për 5 minuta mund të bëni meringa të shijshme si këto në mikrovalë
Meringat janë ëmbëlsira të përftuara në përzierja delikate e të bardhave të vezëve me sheqer pluhur. Kanë shumë përdorime në kuzhinë: mund t’i shjojmë vetëm, të dekorojmë tortat apo ëmbëlsirat. Nëse kemi të bardha vezësh që na kanë mbetur nga receta tjera, kjo është një ide e mirë. Mund t’i realizojmë për 5 minuta.
Për të realizuar këtë recetë ju duhet një qese ose xhep kuzhine me forma të dhëmbëzuara për t’u dhënë atyre trajtën tipike.
Përbërësit:
Një e bardhë veze
350 gr sheqer pluhur
Pak kripë
Ngjyrues ushqimor (opsional)
Rruaza të vogla sheqeri për dekor (opsionale)
Përgatitja:
E vendosim të bardhën e vezës në një tas dhe e rrahim me dy pirunj. Shtojmë gradualisht sheqerin pluhur dhe kripën dhe i rrahim me rrahëse.
Mund të shtoni disa pika limon për të larguar disi shijen e vezës.
Duhet të përftojmë një masë kremoze dhe elastike.
Shtojmë ngjyruesin ushqimor dhe rruazat e sheqerit.
Formojmë meringat në dimensionin e një arre dhe i vendosim në pjatën e mikrovalës.
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Lini një koment