Për 5 minuta mund të bëni meringa të shijshme si këto në mikrovalë
Meringat janë ëmbëlsira të përftuara në përzierja delikate e të bardhave të vezëve me sheqer pluhur. Kanë shumë përdorime në kuzhinë: mund t’i shjojmë vetëm, të dekorojmë tortat apo ëmbëlsirat. Nëse kemi të bardha vezësh që na kanë mbetur nga receta tjera, kjo është një ide e mirë. Mund t’i realizojmë për 5 minuta.
Për të realizuar këtë recetë ju duhet një qese ose xhep kuzhine me forma të dhëmbëzuara për t’u dhënë atyre trajtën tipike.
Përbërësit:
Një e bardhë veze
350 gr sheqer pluhur
Pak kripë
Ngjyrues ushqimor (opsional)
Rruaza të vogla sheqeri për dekor (opsionale)
Përgatitja:
E vendosim të bardhën e vezës në një tas dhe e rrahim me dy pirunj. Shtojmë gradualisht sheqerin pluhur dhe kripën dhe i rrahim me rrahëse.
Mund të shtoni disa pika limon për të larguar disi shijen e vezës.
Duhet të përftojmë një masë kremoze dhe elastike.
Shtojmë ngjyruesin ushqimor dhe rruazat e sheqerit.
Formojmë meringat në dimensionin e një arre dhe i vendosim në pjatën e mikrovalës.
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
1️⃣ Përzierja e përbërësve Qëroni bananen dhe hiqni tulin e avokados. Vendosini në një tas ose në një blender të vogël. 2️⃣ Blenderimi Shtoni qumështin e gjirit ose formulën nëse dëshironi një teksturë më të butë. Përdorni një pirun...
1️⃣ Përzierja e përbërësve Vendosni të gjithë përbërësit në një blender të fuqishëm. 2️⃣ Blenderimi Përziejini për 1-2 minuta derisa të krijohet një masë kremoze dhe homogjene. 3️⃣ Shërbimi Hidheni në një gotë të madhe dhe shijojeni menjëherë! 🔹...
Lini një koment