Për 5 minuta mund të bëni meringa të shijshme si këto në mikrovalë
Meringat janë ëmbëlsira të përftuara në përzierja delikate e të bardhave të vezëve me sheqer pluhur. Kanë shumë përdorime në kuzhinë: mund t’i shjojmë vetëm, të dekorojmë tortat apo ëmbëlsirat. Nëse kemi të bardha vezësh që na kanë mbetur nga receta tjera, kjo është një ide e mirë. Mund t’i realizojmë për 5 minuta.
Për të realizuar këtë recetë ju duhet një qese ose xhep kuzhine me forma të dhëmbëzuara për t’u dhënë atyre trajtën tipike.
Përbërësit:
Një e bardhë veze
350 gr sheqer pluhur
Pak kripë
Ngjyrues ushqimor (opsional)
Rruaza të vogla sheqeri për dekor (opsionale)
Përgatitja:
E vendosim të bardhën e vezës në një tas dhe e rrahim me dy pirunj. Shtojmë gradualisht sheqerin pluhur dhe kripën dhe i rrahim me rrahëse.
Mund të shtoni disa pika limon për të larguar disi shijen e vezës.
Duhet të përftojmë një masë kremoze dhe elastike.
Shtojmë ngjyruesin ushqimor dhe rruazat e sheqerit.
Formojmë meringat në dimensionin e një arre dhe i vendosim në pjatën e mikrovalës.
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Lini një koment