Penne me salcë domatesh dhe ton peshku. Receta nga Kiara Tito
Ditët e karantinës mesa duket qenkan më të mirat për figurat publike për të ndarë me ndjekësit në rrjetet sociale receta të ndryshme gatimi.
Recetën e radhës ne e “rrëmbyem” nga moderatorja e njohur dhe blogerja e modës, Kiara Tito. Sot për drekë ajo kishte zgjedhur të gatuante pasta me salcë të kuqe (siç e quan ajo) dhe ton.
Përgatitja është shumë e thjeshtë, prandaj hidhini një sy:
Në një tenxhere me ujë e kripë vendosni për të zierë pennet.
Ndërkohë në një tigan me pak vaj ulliri, skuqni qepën.
Shtoni 1 filxhan salcë domatesh dhe më pas shtoni tonin (Sasia e përbërësve varet nga numri i personave që do hanë).
Shtoni 1 filxhan nga uji i makaronave që po ziejnë tek tigani.
Ndërkohë kulloni makaronat dhe i shtoni 1 copë gjalpë sipër që të shkrijë.
Sapo salca të trashet pak në tigan, i shtoni sipër pennet.
I përzieni të gjitha bashkë dhe i shërbeni të ngrohta. Pennet janë gati për t’u shijuar!
Burimi: Receta marrë nga InstaStory e Kiara Titos në Instagram
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
Lini një koment