Penne me salcë domatesh dhe ton peshku. Receta nga Kiara Tito
Ditët e karantinës mesa duket qenkan më të mirat për figurat publike për të ndarë me ndjekësit në rrjetet sociale receta të ndryshme gatimi.
Recetën e radhës ne e “rrëmbyem” nga moderatorja e njohur dhe blogerja e modës, Kiara Tito. Sot për drekë ajo kishte zgjedhur të gatuante pasta me salcë të kuqe (siç e quan ajo) dhe ton.
Përgatitja është shumë e thjeshtë, prandaj hidhini një sy:
Në një tenxhere me ujë e kripë vendosni për të zierë pennet.
Ndërkohë në një tigan me pak vaj ulliri, skuqni qepën.
Shtoni 1 filxhan salcë domatesh dhe më pas shtoni tonin (Sasia e përbërësve varet nga numri i personave që do hanë).
Shtoni 1 filxhan nga uji i makaronave që po ziejnë tek tigani.
Ndërkohë kulloni makaronat dhe i shtoni 1 copë gjalpë sipër që të shkrijë.
Sapo salca të trashet pak në tigan, i shtoni sipër pennet.
I përzieni të gjitha bashkë dhe i shërbeni të ngrohta. Pennet janë gati për t’u shijuar!
Burimi: Receta marrë nga InstaStory e Kiara Titos në Instagram
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Lini një koment