Penne me salcë domatesh dhe ton peshku. Receta nga Kiara Tito
Ditët e karantinës mesa duket qenkan më të mirat për figurat publike për të ndarë me ndjekësit në rrjetet sociale receta të ndryshme gatimi.
Recetën e radhës ne e “rrëmbyem” nga moderatorja e njohur dhe blogerja e modës, Kiara Tito. Sot për drekë ajo kishte zgjedhur të gatuante pasta me salcë të kuqe (siç e quan ajo) dhe ton.
Përgatitja është shumë e thjeshtë, prandaj hidhini një sy:
Në një tenxhere me ujë e kripë vendosni për të zierë pennet.
Ndërkohë në një tigan me pak vaj ulliri, skuqni qepën.
Shtoni 1 filxhan salcë domatesh dhe më pas shtoni tonin (Sasia e përbërësve varet nga numri i personave që do hanë).
Shtoni 1 filxhan nga uji i makaronave që po ziejnë tek tigani.
Ndërkohë kulloni makaronat dhe i shtoni 1 copë gjalpë sipër që të shkrijë.
Sapo salca të trashet pak në tigan, i shtoni sipër pennet.
I përzieni të gjitha bashkë dhe i shërbeni të ngrohta. Pennet janë gati për t’u shijuar!
Burimi: Receta marrë nga InstaStory e Kiara Titos në Instagram
1. Përgatitja e shurupit Shurupi është baza që jep ëmbëlsinë e hallvës. Në një tenxhere, shtoni ujin dhe sheqerin. Vendoseni në zjarr mesatar dhe përziejeni derisa sheqeri të tretet plotësisht. Kur të fillojë të vlojë, ulni zjarrin dhe lëreni...
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Lini një koment