Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Perfekte për drekën e familjes suaj. Kremoze dhe me të gjithë përbërësit që meriton një pjatë e mirë pennesh!
Në një tigan që nuk ngjit, skuqni baconin e ndarë në copa të vogla për 5-7 minuta.
Më pas e hiqni dhe vendosni fileton e pulës për të skuqur. Mos harroni ta marinoni me kripë e piper. Më pas e hiqni dhe me ndihmën e një thike e ndani në copa të vogla.
Në po të njëjtin tigan shtoni pak vaj dhe skuqni qepën e grirë imët. Shtoni edhe brokolin që duhet ta keni zierë paraprakisht për gati 7 minuta. I përzieni mirë.
Në fund shtoni hudhrat dhe pas 2 minutash i hiqni nga zjarri. Bashkojini me fileton e pulës dhe baconin.
Në një tigan pak të thellë shton lëngun e pulës, panën, domatet, pennet, kripën dhe piperin.
I lini të marrin një valë të mirë për 15 minuta. Shtoni edhe djathin çedar.
Sapo të shkrijë, shtoni edhe perimet, baconin dhe fileton e pulës.
I përzieni të gjitha bashkë dhe shijojini pennet e ngrohta!
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment