Patëllxhanët e mbushur, do ju shijojnë akoma më tepër me këtë recetë!

Patëllxhanët e mbushur, do ju shijojnë akoma më tepër me këtë recetë!

Persona: 4
Koha e përgatitjes: 15 minuta Koha e gatimit: 35 minuta

Kjo recetë kombinon së bashku mishin e viçit dhe salcën e freskët të domateve. Patëllxhanët e mbushur, do ju shijojnë shumë më tepër tani, e sigurt!

Ingredientët

  • 4 patëllxhanë të mëdha, të prera në shirita të trashë
  • ¼ filxhan me vaj luledielli
  • 500 gram mish viçi i grirë imët
  • 1 spec të kuq
  • 1 qepë mesatare
  • 1 lugë gjelle kanellë
  • 1lugë çaji piper i zi
  • ¾ lugë çaji me kripë
  • 1 lugë gjelle vaj ulliri
  • 2 thelpi hudhra të grimcuara
  • Për salcën e domateve: 2 lugë gjelle vaj ulliri
  • 3 domate me madhësi mesatare
  • 2 thelpi hudhra
  • 1 qepë e vogël e grirë imët
  • 2 filxhanë ujë
  • ¾ lugë gjelle me kripë
  • 1 ½ lugë çaji piper i zi pluhur

Udhëzimet

1

Lani mirë patëllxhanët dhe i prisni në shirita të trashë (bashkë me lëkurën). I shtoni kripë dhe i lini për 10 minuta mënjanë.

2

Merrni një tavë, vendosni një letër kuzhinë dhe sipër i shtoni vaj ulliri. Tani radhisni fetat e patëllxhanëve dhe i fusni në furrë për 15 minuta në temperaturë 200 gradë.

3

Ndërkohë në një tigan me pak vaj, skuqni qepën, hudhrat, specin dhe mishin e viçit. Shtoni kripë dhe piper. I lini për pak minuta në zjarr.

4

Shtoni edhe ujin dhe prisni derisa ta pijë tërësisht. Më pas e hiqni nga zjarri.

5

Për të përgatitur salcën e domateve, në një tigan me vaj ulliri skuqni qepën e grirë imët, hudhrat dhe domatet e prera në kubik të vegjël. Duhet të prisni derisa domatja të tretet tërësisht.

6

Shtoni ujin, kripë dhe piper. Sapo salca të jetë trashur pak, e hiqni nga zjarri.

7

Nxirrni patëllxhanët nga furra dhe i vendosni nga një lugë gjelle nga mbushja me mishin që përgatitët.

8

Kështu veproni me të gjitha shiritat e patëllxhanëve.

9

Merrni një tavë dhe bazën e lyeni me salcën e domateve. Radhisni patëllxhanët që i keni mbyllur në formë roleje.

10

Sipër i shtoni prapë salcën e kështu veproni deri në fund.

11

I shtoni pak borzilok sipër e në fund e fusni në furrë për 40 minuta në temperaturë 200 gradë. Ju bëftë mirë!

Lini një koment