Patëllxhanë (4 të mëdhenj, të prerë përgjysmë dhe të zbrazur)
Mish i grirë viçi ose pule (400 g)
Qepë (1 e madhe, e grirë imët)
Domate të grira (300 g)
Hudhër (2 thelpinj, të shtypur)
Vaj ulliri (3 lugë gjelle)
Djathë mozzarella i grirë (100 g)
Kripë, piper dhe rigon sipas shijes
Majdanoz i freskët për dekorim
Patëllxhanët i zbrazim nga brenda duke lënë një shtresë të hollë të mishit të tyre dhe i vendosim në një tavë. I spërkasim me vaj ulliri, kripë dhe piper, dhe i fusim në furrë të parangrohur në 200°C për 15 minuta që të zbuten.
Në një tigan, skuqim qepën dhe hudhrën në vaj ulliri derisa të zbuten. Shtojmë mishin e grirë dhe e gatuajmë derisa të marrë ngjyrë. Pastaj shtojmë domatet e grira, kripën, piperin dhe rigonin, dhe e lëmë përzierjen të ziejë për rreth 10 minuta derisa salca të trashet.
Mbushim patëllxhanët e pjekur me përzierjen e mishit dhe sipër shtojmë djathin mozzarella të grirë. I fusim në furrë dhe i pjekim për 15-20 minuta të tjera, derisa djathi të shkrijë dhe të marrë ngjyrë të artë.
Shoqërohet me: Sallatë jeshile dhe bukë të freskët. Konsumohet si një pjatë kryesore e ngrohtë dhe e mbushur me shije.
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Komento