Patëllxhanë (4 të mëdhenj, të prerë përgjysmë dhe të zbrazur)
Mish i grirë viçi ose pule (400 g)
Qepë (1 e madhe, e grirë imët)
Domate të grira (300 g)
Hudhër (2 thelpinj, të shtypur)
Vaj ulliri (3 lugë gjelle)
Djathë mozzarella i grirë (100 g)
Kripë, piper dhe rigon sipas shijes
Majdanoz i freskët për dekorim
Patëllxhanët i zbrazim nga brenda duke lënë një shtresë të hollë të mishit të tyre dhe i vendosim në një tavë. I spërkasim me vaj ulliri, kripë dhe piper, dhe i fusim në furrë të parangrohur në 200°C për 15 minuta që të zbuten.
Në një tigan, skuqim qepën dhe hudhrën në vaj ulliri derisa të zbuten. Shtojmë mishin e grirë dhe e gatuajmë derisa të marrë ngjyrë. Pastaj shtojmë domatet e grira, kripën, piperin dhe rigonin, dhe e lëmë përzierjen të ziejë për rreth 10 minuta derisa salca të trashet.
Mbushim patëllxhanët e pjekur me përzierjen e mishit dhe sipër shtojmë djathin mozzarella të grirë. I fusim në furrë dhe i pjekim për 15-20 minuta të tjera, derisa djathi të shkrijë dhe të marrë ngjyrë të artë.
Shoqërohet me: Sallatë jeshile dhe bukë të freskët. Konsumohet si një pjatë kryesore e ngrohtë dhe e mbushur me shije.
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Komento