Patëllxhanë (4 të mëdhenj, të prerë përgjysmë dhe të zbrazur)
Mish i grirë viçi ose pule (400 g)
Qepë (1 e madhe, e grirë imët)
Domate të grira (300 g)
Hudhër (2 thelpinj, të shtypur)
Vaj ulliri (3 lugë gjelle)
Djathë mozzarella i grirë (100 g)
Kripë, piper dhe rigon sipas shijes
Majdanoz i freskët për dekorim
Patëllxhanët i zbrazim nga brenda duke lënë një shtresë të hollë të mishit të tyre dhe i vendosim në një tavë. I spërkasim me vaj ulliri, kripë dhe piper, dhe i fusim në furrë të parangrohur në 200°C për 15 minuta që të zbuten.
Në një tigan, skuqim qepën dhe hudhrën në vaj ulliri derisa të zbuten. Shtojmë mishin e grirë dhe e gatuajmë derisa të marrë ngjyrë. Pastaj shtojmë domatet e grira, kripën, piperin dhe rigonin, dhe e lëmë përzierjen të ziejë për rreth 10 minuta derisa salca të trashet.
Mbushim patëllxhanët e pjekur me përzierjen e mishit dhe sipër shtojmë djathin mozzarella të grirë. I fusim në furrë dhe i pjekim për 15-20 minuta të tjera, derisa djathi të shkrijë dhe të marrë ngjyrë të artë.
Shoqërohet me: Sallatë jeshile dhe bukë të freskët. Konsumohet si një pjatë kryesore e ngrohtë dhe e mbushur me shije.
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Komento