Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Lani mirë patëllxhanët, i hiqni kokën dhe bishtin. I prisni në feta përsëgjati dhe i vendosni në një tavë. I fusni në furrë për 15 minuta në temperaturë 180 gradë.
Ndërkohë në një tigan përgatisni beshamelin që ndyshon pak nga mënyra e zakonshme me të cilën jemi mësuar.
Shtoni vajin e ullirit, miellin dhe trazojeni mirë. Shtoni qumështin, gradualisht edhe lëngun e perimeve.
E përzieni mirë prapë, i shtoni kripë, piper dhe arrën moskat. Pas 3-4 minutash e hiqni nga zjarri.
Nxirrni patëllxhanët nga furra dhe i shtoni sipër beshamelin që përgatitët. Futeni në furrë edhe për 10 minuta të tjera dhe pas kësaj mund ta shijoni recetën me të gjithë familjen tuaj!
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment