Patate të pjekura me erëza. Të thjeshta për t’u bërë dhe plot shije të mirë!

Patate të pjekura me erëza. Të thjeshta për t'u bërë dhe plot shije të mirë!

Persona: 8
Koha e përgatitjes: 10 minuta Koha e gatimit: 35 minuta

Ingredientët

  • 8 patate me madhësi mesatare
  • 2 lugë gjelle vaj ulliri
  • ½ lugë çaji kripë
  • 3 thelpi hudhra
  • 2 lugë çaji me spec të kuq pluhur
  • 1 tufë majdanoz i freskët

Udhëzimet

1

Parangrohni furrën në 200 gradë së bashku me tavën ku keni shtruar më parë një letër kuzhine.

2

Patatet i qëroni dhe i prisni në kubik të vegjël.

3

I shtroni tek tava dhe i spërkasni sipër me vaj ulliri dhe pak kripë.

4

I piqni patatet për 30 minuta derisa të marin një ngjyrë kafe të artë.

5

Ndërkohë në një tigan me pak vaj ulliri skuqni hudhrën me specin e kuq pluhur dhe majdanozin.

6

Pas 2 minutash e hiqni nga zjarri dhe ia shtoni sipër patateve.

7

I shijoni të ngrohta me pak limon sipër nëse dëshironi.

Lini një koment