Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Recetë e thjeshtë që përgatitet direkt në tigan. Shijojeni!
Fillimisht ziejmë patatet dhe i presim ato në feta. Lyejmë një tigan me gjalpë ambienti dhe sipërfaqen e tiganit e mbulojmë me feta patateje.
Mbi patate shpërndajmë përsëri disa copa të vogla gjalpi.
Me ndihmën e një luge spërkasim patatet me 3-4 lugë gjelle qumësht.
Shpërndajmë disa feta të holla me djathë të butë kaçkavall, si për shembull djathë prevolo ose emental dhe e pudrosim lehtë me parmixhano.
Shtresën me djathëra e mbulojmë sërish me patate dhe përsëri e spërsatim me copëza gjalpi, qumësht, djathë të butë dhe parmixhano.
Tiganin e mbulojmë me një kapak dhe e vendosim të ziejë në temperaturë mesatare për 10 minuta.
Më pas, tiganin e vendosim në furrë, për 5 minuta në temperaturën 190°C, derisa siperfaqja të marrë një ngjyrë të artë dhe parmixhano të bëhet krokant.
Ju bëftë mirë!
Receta marrë nga shqiptarja.com
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment