Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Doni ta nisni ditën me diçka të ëmbël, por pa e ekzagjeruar? Provoni recetën e kësaj panna cotte me me mente dhe salcë çokollate të zezë. Recetë e thjeshtë dhe disa orë në frigorifer, përbërës të shijshëm dhe shëndetshëm. Ndiqni recetën:
Lërni xhelatinën në ujë të ftohtë për të paktën 20 minuta, kullojeni dhe shtrydheni.
Në një tenxhere bashkoni panën, 1.5 dl qumësht dhe sheqerin.
Prisni sa të ziejë dhe fikeni zjarrin.
Shtoni gjethet e mentes të copëtuara me duar dhe xhelatinën e shtrydhur.
Mbulojeni me kapk dhe lëreni të qëndrojë për 5 minuta. Pastaj kullojeni përmes një site të imët.
Lëreni të vaket duke e trazuar herë pas herë.
Hidhen panna cotte-n në 6 forma pudingu prej silikoni dhe lëreni për 4-5 orë në frigorifer të forcohet.
Më pas zieni qumështin e mbetur, fikni sobën, zieni çokollatën e zezë dhe përziejini në mënyrë që të shkrihet.
Hidhni nëpër pjata salcën e çokollatës, vendosni sipër tyre panna cotte-n e nxjerrë nga format, dekorojini me gjethe menteje dhe shërbejini.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment