Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Sa shpesh e përdorni selinonë në recetat tuaja? Sot është koha ta bëni përmes një supe të shijshme!
Fillimisht hiqni skajet e selinos, duke i ndarë veçmas gjethet nga shkopinjtë. Lajini këto të fundit dhe pritini në copa të vogla.
Vendosini në një tenxhere dhe në të shtoni edhe qepën e prerë.
Vendosini në zjarr dhe hidhni mbi to edhe vajin e ullirit. Lërini të përgatiten derisa qepa të marrë ngjyrë të argjendtë.
Shtoni më pas patatet dhe trazojini për rreth 5 minuta duke përdorur një lugë druri. Hidhni ujë mjaftueshëm sa për të mbuluar të gjithë përbërësit.
Spërkateni supën me kripë dhe me piper të zi dhe lëreni të ziejë lehtë për rreth 40 minuta.
Pasi përbërësit janë zbutur, largojeni tenxheren nga zjarri dhe në nxehtësi shtoni qumështin bashkë me panën.
Pas kësaj është gati për t’u servirur, por nëse ju e doni në formën e puresë mund ta vendosni më parë në një blender. Ju bëftë mirë!
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment