Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Shtoni vaj ose gjalpë në tenxhere në nxehtësi mesatare.
Pas rreth një minute, shtoni qepë, hudhër, kripë dhe piper.
Lëreni të skuqet për 3 minuta.
Kthejeni nxehtësinë në mesatare dhe shtoni misrin dhe specin jeshil.
Lëreni të skuqet 10 minuta, duke e trazuar shpesh.
Shtoni pjesën tjetër të përbërësve, përzieni së bashku dhe vendosini të zihen.
Ulni nxehtësinë dhe mbulojeni.
Ziej inipër 30 minuta, duke e përzier çdo 7-10 minuta.
Shtoni kripë dhe piper të zi të sapo-bluar, për shije.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment