Në vend të gjizës, pak djathë dhe nuk mbetet më fërgesë në tigan!

Në vend të gjizës, pak djathë dhe nuk mbetet më fërgesë në tigan!

Persona: 4
Koha e përgatitjes: 15 minuta Koha e gatimit: 20 minuta

Fërgesa, një dashuri e vjetër dhe e përjetshme. Ja si ta përgatisni atë me djathë për një shije ndryshe...

Ingredientët

  • 1 kg domate (mundësisht të buta e të pjekura mirë)
  • 4 vezë
  • 100 gram djathë i bardhë
  • 3 lugë gjelle vaj ulliri pa aromë të theksuar
  • 3 lugë gjelle gjalpë
  • kripë, piper

Udhëzimet

1

Domateve u hiqni lëkurën, i prisni në copa të vogla me dorë dhe i shtoni në një tigan.

2

I shtoni 1 gotë ujë dhe prisni derisa domatet të treten tërësisht.

3

Nëse dëshironi mund t’i skuqni 2 thelpi hudhra në fillim, ose jo.

4

Pasi domatet të jenë tretur do të shtoni djathin e thërrmuar me dorë.

5

I përzieni mirë dhe i lini për pak minuta. Në një tas veçmas thyeni vezët dhe i rrihni mirë. Ia shtoni domateve dhe i përzieni sërish. Hiqeni nga zjarri dhe e shërbeni menjëherë.

6

Nëse dëshironi mund t;i shtoni sipër pak gjalpë të skuqur. Ju bëftë mirë!

Lini një koment