Si t’i qërojmë hudhrat me ndihmën e një tasi me kapak
Përdorja e hudhrave të freskëta është e pashmangshme për thuajse çdo gatim në kuzhinë. Për supë, tavë apo gjithçka tjetër ato përdoren që të aromatizojnë gatimin dhe t’i japin një shije akoma më të mirë.
Por shpeshherë me siguri përtoni t’i qëroni pasi janë mjaft të bezdisshme dhe gjysma e tyre ju ikën bashkë me fletët e holla, por gjyshja se nëse thjesht karafilin e hudhrës e ndajmë në thelpinj dhe e fusim në një tas duke e tundur fort fletët e panevojshme bien vetë. Ja si të veproni:
1.Hudhrat i ndani në thelpinj një nga një.
2.Pastaj i hidhni në një tas dhe sipër i vendosni një kapak.
3.Tundini fort dhe për pak sekonda hudhrat do të jenë qëruar dhe mudn t’i përdorni si të doni.
Për emisionin “Maska” në Youtube, në kanalin “Homeland Albania”, një ish-punonjës i një Fast Food-i në Tiranë dëshmon për atë që ndodh në “prapaskenën” e Fast Food-eve në vend! Një lemeri e vërtetë! “Puna në Fast Food ka shumë...
Nëse qëroni hudhrën çdo herë kokërr më kokërr, ka një truk të thjeshtë që do t’ju kursejë kohë: Vendosni thelpinjtë e hudhrës brenda një kavanozi të vogël ose një tasi. Mbylleni kapakun (ose mbuloni tasin me një pjatë) dhe...
Për t’u siguruar që vezët tuaja nuk çahen gjatë zierjes, provoni këtë truk të thjeshtë: Shtoni kripë ose uthull: Hidhni 1 lugë gjelle kripë ose uthull të bardhë në ujin e zierjes. Kjo ndihmon në forcimin e lëvozhgës dhe...
Lini një koment