Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
1.Grijmë lakrën në pjesë të imta dhe e skuqim në vaj. I shtojmë erëza dhe piper.
2.Ndërkohë vemë orizin të ziejë.
3.Në një enë tjetër skuqim qepën dhe preshin e grirë në formë katrore.
4.Hedhim karotën e prerë në rende dhe pas disa minutash i shtojmë mishin e bluar.
5.Kur mishi të jetë skuqur i shtojmë orizin e zier, erëzat dhe piperin.
6.Në një tepsi vemë gjysmën e lakrës, sipër i vendosim fetat e mishit, vemë një tjetër shtresë lakrash pastaj u hidhet përzierja e vezëve dhe e qumështit.
7.Me pirun duhet të shpohet në disa vende, në mënyrë që përzierja të depërtojë nëpër tërë masën dhe të piqet në 220 gradë.
8.Shërbehet me kos ose ajkë.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment