1.Grijmë lakrën në pjesë të imta dhe e skuqim në vaj. I shtojmë erëza dhe piper.
2.Ndërkohë vemë orizin të ziejë.
3.Në një enë tjetër skuqim qepën dhe preshin e grirë në formë katrore.
4.Hedhim karotën e prerë në rende dhe pas disa minutash i shtojmë mishin e bluar.
5.Kur mishi të jetë skuqur i shtojmë orizin e zier, erëzat dhe piperin.
6.Në një tepsi vemë gjysmën e lakrës, sipër i vendosim fetat e mishit, vemë një tjetër shtresë lakrash pastaj u hidhet përzierja e vezëve dhe e qumështit.
7.Me pirun duhet të shpohet në disa vende, në mënyrë që përzierja të depërtojë nëpër tërë masën dhe të piqet në 220 gradë.
Askush nuk e imagjinonte që një kompani gomash do të krijonte pa dashje hierarkinë më të frikshme të botës së gastronomisë. Po, po, Michelin, ajo e gomave që i shohim në çdo servis, është po ajo që sot i...
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Lini një koment