Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Një musaka greke e mbushur me mish viçi dhe e shtresuar me feta kungulli, në vend të patateve, për të marrë më pak karbohidrate.
Parangrohni furrën në 200 gradë celsius.
Merrni një tavë me madhësi mesatare dhe e lyeni me pak vaj ulliri.
Në një tigan skuqni qepën dhe hudhrën për disa minuta. Shtoni edhe mishin e grirë dhe e përzieni mirë.
Pasi mishi të ketë marrë një ngjyrë në kafe, shtoni salcën e domateve, pak ujë dhe i lini të ziejnë së bashku për 15 minuta.
Shtoni gjethen e dafinës.
Merrni tavën dhe vendosni në bazë fetat e kungulleshkave.
Sipër vendosni një shtresë me salcën që përgatitët.
Përsëriteni këtë dy herë. Shtoni rikotën. Në fund e mbuloni të gjithë sipërfaqen me fetat e kungulleshkave. Shtoni djathin e grirë parmixhano.
E fusni në furrë për t’u pjekur për 25-30 minuta. Ju bëftë mirë!
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment