Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Kishim kohë pa përgatitur një musaka. Neps.al ju sjell një recetë të thjeshtë të përgatitjes së saj. Hidhini një sy...
Fillimisht qërojmë patatet dhe i presim në copa dhe i vendosim për të zierë me pak kripë për 25 minuta.
Ndërkohë vendosim petën sfoliatë në një tepsi, e shpojmë bazën me pirun dhe e vendosim tepsinë në furrë në temperaturë 190 gradë Celsius për 10 minuta.
Në një tigan me pak vaj (2 lugë gjelle), kavardisim qepën derisa ajo të zverdhet pak, shtojmë mishin e trazojmë derisa të ndërrojë ngjyrë dhe më pas shtojmë domatet.
I trazojmë duke shtuar kripë dhe piper të zi.
Shtojmë ujë, ½ e gotës dhe e lëmë të ziejë pak. Ndërkohë kullojmë patatet dhe i vendosim në tas. Nxjerrim tavën nga furra, shtojmë fillimisht si bazë kimën e mbi të purenë e patates.
I japim formë lugë-lugë dhe e vendosim në furrë për 30 minuta në temperaturë 190 gradë Celsius.
Pas 20 minutash nxjerrim tavën nga furra, hedhim mbi të djathë të butë, e lëmë 10 minuta dhe në fund e shërbejmë me sallatë.
Receta marrë nga shqiptarja.com
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment