Muffins me tërshërë dhe tul molle

Muffins me tërshërë dhe tul molle

Persona: 4
Koha e përgatitjes: 10 minuta Koha e gatimit: 30 minuta

Ingredientët

  • 1 filxhan çaji tërshërë
  • 500 ml qumësht
  • 1 filxhan çaji me miell
  • 1 lugë çaji pluhur pjekjeje
  • ½ lugë çaji sode buke
  • ½ filxhan sheqer kaf
  • ½ filxhan çaji me tul molle
  • 1 vezë

Udhëzimet

1

Në një tas shtoni tërshërët dhe qumështin. Lërini të qendrojnë të paktën dy orë në temperaturën e dhomës.

2

Ngroheni furrën në 200 gradë Celsius. Merrni një tas tjetër dhe shtoni në të miellin, pluhurin e pjekjes, sodën dhe sheqerin kaf.

3

Trazojini mirë dhe ndërkohë shtojini edhe përzierjen me tërshërë, mollët, vezën dhe kripën.

4

Masën e përgatitur vendoseni nëpër format e ëmbëlsirës dhe futeni në furrë, për rreth 30 minuta. Ëmbëlsira juaj është gati

Lini një koment