Ngrohni ujin dhe qumështin në 120 gradë. Kombinoni ujin, qumështin, sheqerin dhe majanë në enën e përzierjes, përzieni dhe lëreni të shkumojë për rreth 5-8 minuta.
Shtoni miellin, purenë e kungullit, erëzën e kungullit, kripën, melasën dhe sheqerin kafe në përzierjen e krijuar.
Gatuajeni brumin për 5-8 minuta derisa brumi të formojë një top dhe të vijë pak.
Vendoseni brumin në një tas të lyer me pak vaj dhe vendosni një peshqir kuzhine të lagur mbi tas dhe vendoseni në një vend të ngrohtë.
Lëreni brumin të dyfishohet në madhësi, rreth 1 orë.
Formoni muffins dhe lyeni me miell sipërfaqen tuaj të punës, pastaj hidhni brumin mbi të.
Lërini muffins të rriten. Vendosni peshqirin e lagur të kuzhinës në majë të tyre dhe lëreni të fryhen për 30 minuta.
Piqini muffins në 200 gradë për 10 minuta.
Nëse nuk janë pjekur mjaftueshëm lërini të piqen dhe në anën tjetër dhe pastaj nxirrini të ftohen.
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
1️⃣ Përzierja e përbërësve Qëroni bananen dhe hiqni tulin e avokados. Vendosini në një tas ose në një blender të vogël. 2️⃣ Blenderimi Shtoni qumështin e gjirit ose formulën nëse dëshironi një teksturë më të butë. Përdorni një pirun...
1️⃣ Përzierja e përbërësve Vendosni të gjithë përbërësit në një blender të fuqishëm. 2️⃣ Blenderimi Përziejini për 1-2 minuta derisa të krijohet një masë kremoze dhe homogjene. 3️⃣ Shërbimi Hidheni në një gotë të madhe dhe shijojeni menjëherë! 🔹...
Komento