Ngrohni ujin dhe qumështin në 120 gradë. Kombinoni ujin, qumështin, sheqerin dhe majanë në enën e përzierjes, përzieni dhe lëreni të shkumojë për rreth 5-8 minuta.
Shtoni miellin, purenë e kungullit, erëzën e kungullit, kripën, melasën dhe sheqerin kafe në përzierjen e krijuar.
Gatuajeni brumin për 5-8 minuta derisa brumi të formojë një top dhe të vijë pak.
Vendoseni brumin në një tas të lyer me pak vaj dhe vendosni një peshqir kuzhine të lagur mbi tas dhe vendoseni në një vend të ngrohtë.
Lëreni brumin të dyfishohet në madhësi, rreth 1 orë.
Formoni muffins dhe lyeni me miell sipërfaqen tuaj të punës, pastaj hidhni brumin mbi të.
Lërini muffins të rriten. Vendosni peshqirin e lagur të kuzhinës në majë të tyre dhe lëreni të fryhen për 30 minuta.
Piqini muffins në 200 gradë për 10 minuta.
Nëse nuk janë pjekur mjaftueshëm lërini të piqen dhe në anën tjetër dhe pastaj nxirrini të ftohen.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Komento