Ngrohni ujin dhe qumështin në 120 gradë. Kombinoni ujin, qumështin, sheqerin dhe majanë në enën e përzierjes, përzieni dhe lëreni të shkumojë për rreth 5-8 minuta.
Shtoni miellin, purenë e kungullit, erëzën e kungullit, kripën, melasën dhe sheqerin kafe në përzierjen e krijuar.
Gatuajeni brumin për 5-8 minuta derisa brumi të formojë një top dhe të vijë pak.
Vendoseni brumin në një tas të lyer me pak vaj dhe vendosni një peshqir kuzhine të lagur mbi tas dhe vendoseni në një vend të ngrohtë.
Lëreni brumin të dyfishohet në madhësi, rreth 1 orë.
Formoni muffins dhe lyeni me miell sipërfaqen tuaj të punës, pastaj hidhni brumin mbi të.
Lërini muffins të rriten. Vendosni peshqirin e lagur të kuzhinës në majë të tyre dhe lëreni të fryhen për 30 minuta.
Piqini muffins në 200 gradë për 10 minuta.
Nëse nuk janë pjekur mjaftueshëm lërini të piqen dhe në anën tjetër dhe pastaj nxirrini të ftohen.
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Komento