Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Mozzarella-t e mbushura paraqesin një variant të veçantë të sallatës kapreze. Je kurioz ta provosh?
Si fillim, merrni topat e djathit mozzarella dhe krijoni një çarje tek secili nga sipër duke i zbrazur me majën e thikës.
Pjesët që pretë, pritini në kubikë dhe lërini mënjanë. Më pas merrni mozzarrellat e zbrazura dhe kalojini në një sitë që t’u largohet uji i tepërt.
Merrni domatet qershi, lajjini dhe pritini më katërsh. Pastaj shtojini në enën ku vendosët kubikët e prerë të mozzarellës, duke lënë mënjanë disa kubikë të prerë për dekor.
Shtoni vaj ulliri, kripë e piper në enën me domatet dhe djathin mozzarella. Më pas shtojini rigon të thatë, borzilok të freskët dhe përziejini për të marrë shije.
Mbushni topat e zbrazur të mozzarellës me këtë përgatitje dhe në fund kompletojini me kubet e lëna mënjanë.
Është koha t’i servirni mozzarella-t tuaja të shijshme!
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment