Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Është një ndër recetat më të thjeshta për t’u gatuar dhe rezultati është gjithmonë mbresëlënës.
Përbërësit:
12 lugë gjelle miell për ëmbëlsira
8 lugë gjelle sheqer
2 banane
50 gr rruth i thatë
1 lugë kafeje sodë buke
4 vezë të freskëta
Përgatitja:
1.Përpara se të përgatitësh recetën, ndizni furrën në 180 gradë.
2.Lyeni formën e kekut me pak gjalpë dhe futeni në furrë.
3.Rrih vezët me rrahëse dhe shto pak nga pak edhe sheqerin dhe sodën e bukës.
4.Kur krijohet një masë homogjene, shtojmë edhe miellin duke e përzierë mirë.
5.Të rradhës janë bananet, të cilat pasi i copëtojmë mirë e mirë, ia shtojmë masës së përgatitur.
6.Hidheni brumin në formën e kekut dhe lëreni të piqet për 45 minuta në 180 gradë.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment