Mos e hidh ëmbëlsirën që harrove t’i hedhësh sheqer, rregulloje në këtë mënyrë!
Jam e sigurtë që të gjitha amvisave, ashtu si edhe mua u ka ndodhur që të kenë harruar njëherë t’i hedhin sheqer ëmbëlsirës së përgatitur me aq dashuri…
Dhe kjo papritur të shndërrohet në një tmerr, një ëmbëlsirë pa sheqer që s’ka asnjë lloj shije dhe askush nuk do ta marrë mundimin ta provojë.
Një ngjarje aspak e këndshme sidomos kur të gjithë janë duke e pritur me padurim ëmbëlsirën tënde.
Por e dini çfarë? Provova ta ndryshoja konceptin e ëmbëlsirës së thatë…
Pak ujë me sheqer do t’a shpëtojë ëmbëlsirën tuaj, nuk do të jetë ajo që niset në fillim, por do të jetë e ëmbël, e lagësht dhe shumë e shijshme.
Thjesht në një tenxhere shtoni pak ujë me sheqer dhe lereni të ziejë.
Pasi ta hiqni nga zjarri lereni të ftohet dhe më vonë e hidhni tek ëmbëlsira që keni përgatitur.
E ke tepruar me kripën në supë, gjellë apo salcë? Mos u shqetëso, ka zgjidhje: 1️⃣ Shto një patate – Qëroje dhe hidhe në gatim. Ajo thith një pjesë të kripës. Hiqe përpara se ta shërbesh. 2️⃣ Shto pak...
Nëse do të shtrydhësh limonin dhe s’dëshiron të humbasësh asnjë pikë: 1️⃣ Rrotulloje mbi tavolinë duke e shtypur lehtë me pëllëmbën e dorës – kjo zbut fibrat dhe e ndihmon të lëshojë më shumë lëng. 2️⃣ Vendose në mikrovalë...
Për të rriturit që vuajnë nga intoleranca ndaj laktozës, konsumimi i qumështit të fermentuar mund të eliminojë ose të zvogëlojë ndjeshëm simptomat e këtij problemi. Studiuesit besojnë se mikroorganizmat e pranishëm në këtë produkt të fermentuar – i njohur...
Lini një koment